Het logo van WBKtimmerwerken.

Dakkapel en Dakraam

Dakkapellen en dakramen kunnen een enorme boost geven aan jouw zolder. WBK Timmerwerken kijkt graag naar alle mogelijkheden om jouw zolder groter en lichter te maken.

Meer licht en ruimte

Dakkapellen

Zolders zijn een enorm ondergewaardeerde ruimte die zeer efficient benut kan worden. Met het plaatsen van een dakkapel komt er meer licht binnen. Ook creeer je meer ruimte bij het plaatsen van een dakkapel. Deze extra ruimte biedt de mogelijkheid om de ruimte te benutten als een extra slaapkamer, speelkamer of studiekamer.

Variaties dakkapellen

Er zijn verschillende variaties mogelijk bij het plaatsen van een dakkapel. Zo kun je denken aan bijvoorbeeld een houten dakkapel. Echter moet je er rekening mee houden dat hout sneller slijt en onderhevig is aan slechte weersomstandigheden. Daarnaast zijn er ook kunststof dakkapellen. Deze hebben minder onderhout nodig omdat het kunststof niet snel slijt.

Onderhoud en renovatie

Ook kan het oude dakkapel onderhouden worden of gerenoveerd worden. Het kan voorkomen dat een houten dakkapel na jaren alle weersomstandigheden getrotseerd te hebben toe is aan renovatie. De dakkapel zal voorzien worden van een nieuwe verflaag en eventueel houtrot zal worden verwijderd. Je zou ook kunnen overwegen om het houten dakkapel te laten vervangen voor een kunststof variant.

inspiratie

Dakraam

Is een dakkapel geen goede optie? Of is de ruimte er net niet geschikt voor maar wil je wel meer licht op de zolder binnen krijgen? Dan is het plaatsen van een dakraam een goede optie. Een dakraam is in het plaatsen wat makkelijker en ook goedkoper. Het laat veel licht binnen en is gemakkelijk te bedienen van binnen uit.

Wij werken uitsluitend met top kwaliteit A merken, zoals Velux en Fakro

Lichtinval van dakramen

Bij het plaatsen van dakramen kun je varieren met de hoeveelheid lichtinval op de zolder. Zo kun je bijvoorbeeld al bij het plaatsen verschillende hoeveelheden licht bereiken. Hoe hoger het raam geplaatst wordt hoe meer licht er binnenkomt. Ook kun je kiezen voor de hoeveelheid ramen die je wilt plaatsen.

Dakbeddekking mogelijkheden

Er zit ook bij dakramen variatie in het materiaal. Zo kun je kiezen voor een houten dakraam, maar wederom ook voor een kunststoffen variant. Ook een houten dakraam wordt blootgesteld aan alle weersomstandigheden en is dus meer kwetsbaar voor slijtage. WBK Timmerwerken is er ook voor onderhoud en reparatie van het dakraam.

Benieuwd wat we voor u kunnen doen?

Wil jij graag een nieuw dakraam, dakkapel, een nieuwe schuur, overkapping of iets anders? Wellicht kan WBK Timmerwerken jouw helpen om jouw droom te realiseren. Aarzel niet en neem contact met ons op en wie weet heb jij binnenkort die mooie nieuwe schuur staan!