Het logo van WBKtimmerwerken.

Houtrot opgelost

Houtrot is misschien wel een geval dat niemand in of rondom zijn huis wil hebben. Ben je er niet op tijd bij dan kan de schade aanzienlijk vervelend zijn. Ben er op tijd bij en laat het repareren.

Houtrot is rot voor iedereen

Wat is houtrot?

Hout en vocht gaan niet bepaald goed samen. Wanneer hout vochtig is en het niet de kans krijgt goed en snel te drogen kan er een schimmel ontstaan. Die schimmel kan bruin- en witrot veroorzaken. Bruinrot veroorzaakt dat het hout vermolmt tot poeder en witrot zorgt ervoor dat het hout in vezels uiteen valt.

Houtrot veroorzaakt door water

Houtrot ontstaat dus door te nat of vochtig hout dat niet snel droogt. Een kozijn komt veel met water in aanraking doordat het blootgesteld wordt aan alle soorten weersomstandigheden. Normaliter zou een kozijn goed beschermd moeten zijn tegen dit binnenkomend water, maar het kan voorkomen door omstandigheden dat het toch vochtig/nat wordt. Het is dus van belang je kozijn altijd goed te onderhouden

Houtrot herkennen

Bij beginnend houtrot is het moeilijk om goed te herkennen dat het daadwerkelijk om houtrot gaat. toch is het essentieel om het vroegtijdig te herkennen. Zo is een van de eerste signalen van houtrot het inscheuren en blaasjes vormen van het verfwerk. Wanneer het hout of de verf al aan het afbladeren is of zelfs stukken hout loslaten is de houtrot al in een verder gevorderd stadium.

Preventie is beter dan repareren

Houtrot repareren

Is het toch zo ver gekomen dat de houtrot al heeft toegeslagen in jouw kozijnen, boeidelen of drempels? Dan kan WBK Timmerwerken het aangetaste hout repareren. Om het aangedane hout te repareren moet eerst het houtrot verwijderd worden. Dit is een crusiale stap die zorgvuldig uitgevoerd wordt door WBK Timmerwerken zodat het houtrot niet zomaar weer terugkeerd. Vervolgens wordt het aangedane stuk hout met tweecomponenten-houtreparatievuller weer opgevuld en wordt het complete kozijn netjes en zorgvuldig afgewerkt.

Benieuwd wat we voor u kunnen doen?

Wil jij graag een nieuw dakraam, dakkapel, een nieuwe schuur, overkapping of iets anders? Wellicht kan WBK Timmerwerken jouw helpen om jouw droom te realiseren. Aarzel niet en neem contact met ons op en wie weet heb jij binnenkort die mooie nieuwe schuur staan!